A Hajdú Kastély- Schloss Hotel egy újonnan épült kastély jellegű épület. Gere Mihály debreceni Ibl -díjas építész tervei alapján épült 1999-ben. Tervezéskor fontos szempont volt a hagyományok őrzése. Így álmodta meg a tervező 1993-ban, az építtető kívánságai alapján az épület külső és belő arányait. Ezáltal lettek a belső terek, a szobák szép tágasak, világosak. A boltíves-árkádos folyosók, fagerendázott toronyszobák, íves natúrfenyő ablakok-ajtók mind a régi építészet nagyszerűségét őrzik. Lenyűgöző a sok természetközeli anyag: fa, vessző, ólomüveg, kerámiák, márvány közelsége.

A szobák világos pasztell színű falai pedig melegséget árasztanak. Szerencsés az épület dél-keleti fekvése is, a felkelő nap sugarai ébresztik a vendégeket .A hotel csendes, nyugodt környezetben, Zöld övezetben épült, távol a főutca zajától, ugyanakkor közel mindenhez: a fürdőparktól 2 perc, a kezelésektől 8 perc, a város centrumától pedig 5 perc sétára.

Az épület funkcióját próbáltuk összeilleszteni a város gyógyidegenforgalmi adottságaival. Azokra a gyógykúrákat is igénybevevő vendégekre gondoltunk, akik a kúra eredményessége miatt 2-3 hetet is eltöltenek szép városunkban. Ezért a szobákat és a belső tereket tágasra, kényelmesre terveztük. Világos, vidám színekkel, otthonos kényelemmel, minden komforttal ellátva.

Szobáink egyedi jellegűek, így a legkülönbözőbb igényeket is ki tudjuk elégíteni. Minden szobánk tágas, fürdőszobával, wc-vel, nagy előtérrel, gardrób szekrénnyel, natúrfenyő bútorzattal, sat-tv-vel, telefonnal, minibárral és széffel ellátott. A sok “torony” miatt a szobák többsége kényelmes ülősarokkal is rendelkezik. A nagy méretű sarki toronyszobák egyedi formájukkal, színeikkel, faszerkezeti megoldásaikkal kellemes hangulatot árasztanak.

A felsorolást csak fokozni lehet éttermünk "barokkos" stílusával, nyáron a bensőséges hangulatot árasztó, zöld, virágos kerthelyiséggel és a búbos kemencés pincehelyiséggel. Étlapunkra jellemzőek a hazai, környékbeli ízek, de természetesen megtalálhatók a nemzetközi konyha ételei is.